Loader Logo
ECO Page

Onze ambities

Een transparant
merk zijn
Een duurzaam
merk zijn
Afval
verminderen
ECO Page

Dit is geen trend, dit is de realiteit…

Lipault staat aan jouw zijde voor meer duurzame reizen.
Of het nu gaat om ons productieproces, ons hoofdkantoor of de producten die we ontwikkelen, bij elke stap willen we onze ecologische voetafdruk minimaliseren.

The Lipault Make it Last Program

Onze Lipault producten zijn ontwikkeld om zo lang mogelijk mee te gaan. Alles wat onze fabriek verlaat ondergaat verschillende testen om telkens de beste kwaliteit en duurzaamheid te garanderen.

Zo testen we de weerstand van onze handvatten tot wel 3000 keer en de wielen in allerlei omstandigheden over tientallen kilometers. Dit zijn maar enkele voorbeelden van onze vele testen op kwaliteit en duurzaamheid.

Mocht er dan toch iets stuk gaan, dan is het ons doel om onze producten zoveel mogelijk te herstellen in plaats van ze zomaar te vervangen.

Lipault is jouw reispartner die zo lang mogelijk aan jouw zijde wil blijven.

Wij maken bewuste keuzes!

Bij Lipault is onze ecologische voetafdruk minimaliseren een prioriteit.

Dit is wat we doen…
De labels die we gebruiken om onze productinformatie te communiceren, zijn voor minimum 70% gemaakt uit gerecycleerde vezels afkomstig uit FSC gecertificeerde bossen (FSC Mix label).

Daarnaast gebruiken we soja-inkt op onze Lipault labels. Deze inkt is minder vervuilend dan traditionele inkt en zorgt ervoor dat het papier van de labels nadien gemakkelijker kan worden gerecycleerd.

In de herfst van 2021 lanceert Lipault hun eerste duurzame tassen collectie. Dankzij de Recyclex™ materiaal technologie is de tas voor 90% gemaakt uit geweven polyester van gerecycleerde petflessen. De resterende 10% is gemaakt van gemakkelijk te recycleren materialen.

Stap per stap
Lipault vervangt de beschermende verpakking door een gerecycleerde versie bij de 4TMRW collectie. Geleidelijk aan zullen we alle beschermende verpakkingen vervangen waardoor we plastic verpakkingen uiteindelijk elimineren.

Logistiek

We werken nauw samen met onze leveranciers om te verzekeren dat al onze producten op een duurzame manier worden geproduceerd. Bovendien staan we ook in voor het welzijn en goede arbeidsomstandigheden voor alle Lipault medewerkers, nu en in de toekomst.

Onze korte termijn doelstelling

Het verminderen van onze impact op de klimaatveranderingen is een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven en van de Samsonite groep waartoe we behoren. Zo zijn er duidelijke doelstellingen vastgelegd om de koolstofemissies te verminderen. Tegen 2025 zou de Samsonite groep in staat moeten zijn om 100% hernieuwbare energie te gebruiken voor de goede werking van hun activiteiten.

Ben jij ook zo gedreven voor een groenere toekomst?

Samen staan we sterker! Samen kiezen we voor meer verantwoordelijkheid en reizen we met respect voor onze prachtige planeet.